Gratis säkerhet är superbra säkerhet

Gratis säkerhet är superbra säkerhet
Jag tycker att det borde stå en man på gatan och lämna ut gratis hemlarm. Okej det låter kanske inte helt bra att det ska stå en random man på gatan och lämna ut larm. Men det jag menar är att om samhället ska vara såhär osäkert som det är nu så måste alla skaffa hemlarm. Men det kostar ju jättemycket så jag tror att många struntar i det. Speciellt unga studenter. Jag vet själv när jag flyttade hemifrån, säkerhet var ju inte direkt det första man tänkte på.
Vi bodde fyra små tjejer i en lägenhet och vi hade bara en nyckel. Så den la vi under mattan varje gång man var den sista att lämna lägenheter. Vem som helst i vårt område hade ju kunnat se det och bara gått in i vår lägenhet och gått runt, sovit, duschat, stulit grejer, ätit våran mat och så vidare. Men det var ju inte något vi orkade bry oss om fast att vi kanske borde det. Jag kommer ihåg att vi inte ens visste att vi hade lås på fönstrens tills den dagen då vi flyttade ut och han som skulle flytta in sa "åh va bra att man kan låsa fönstrena". Jag vet inte hur många gånger man kom hem mitt i natten och dörren var låst och man gjorde inbrott i sin egen lägenhet genom köksfönstret. Och om vi kunde klara av att göra det så kan ju vem som helst ha lyckats göra det också. Vi hade också alltid dörren öppen när vi var hemma, alltså på vid gavel. 
Man borde nästan ha en kurs i skolan om säkerhet och det borde vara kostnadsfritt eller i alla fall vara rabatterat pris för extra utsatta i samhället så som unga tjejer eller äldre personer.